ВолароМед Медицински център

Медицинско лечение в Израел от световна класа

Забележителности

В допълнение на Израел, като страна популярна като дестинация за лечение, Израел представлява и една от най-предпочитаните туристически дестинации.
Човек може да избере да посети безбройни религиозни забележителности в страната, посещение на древния град Йерусалим, обиколка на красивия северен Глилии или да се наслади на града Тел Авив с всеизвестните златисти пясъчни плажове.

На какво казват “Дъното на света”? От какво е била направена смазката, осигуряваща непромокаемостта на Ноевия ковчег? Какво са използвали за свързване на тухлите на Вавилонската кула? Къде атмосферното налягане на Земята е най-голямо? И така нататък, и така нататък… Отговорите на всички тези въпроси можете да намерите на Мъртво море.

Идеята, че някои болести могат да бъдат третирани с определен климат е познато. Благодарение на специалните си климатични условия, Мъртво море, разположен в Израел, е едно от най-популярните места в света за лечение на псориазис и други кожни процедури.

Това, което прави Мъртво море Здравен Курорт:

1. Мъртво море се намира на повече от 400 метра под морското равнище. Тази дълбочина намалява вредните слънчеви ултравиолетови лъчи на слънцето, което позволява на хората, страдащи от кожни заболявания, слънчеви бани за по-дълъг период от време.
2. Мъртво море се радва на високо съдържание на кислород. От това могат да се възползват хората, страдащи от намалени респираторни функции (като кистозна фиброза).
3. Времето на Мъртво море е слънчево почти през цялата година, което ще това ще Ви позволи да се попечете дори през зимата.
4. Мъртво море осигурява спокойна среда. Това допринася за намаляване на психологическия стрес (което често е свързано с Псориазис).