ВолароМед Медицински център

Медицинско лечение в Израел от световна класа

Детска рехабилитация

Условия на лечение:

Оценка: невропсихологични тестове рехабилитационни, основни когнитивни тестове.
Консултации и насоки за семейството, терапевти, учители и други, участващи в живота на детето.
Психологическо лечение: психотерапия, когнитивна семейна терапия, психиатрична и т.н.

Младежи и деца (на възраст от 3-18години), изискващи оценка и рехабилитация

Рехабилитационно лечение: физиотерапия, трудова терапия, логопедична терапия.
Последващо проследяване: медицински, рехабилитационни и нервно-психични.

Тези високи професионални клиники са с дългогодишен опит, които или са неразделна част от центрове за рехабилитация в Израел, или са отделни специализирани отделения и са признати в световен мащаб заради техния професионализъм и умения. Клиниките приемат  децата и младежите (на възраст от 3-18) след пътно-транспортните произшествия, падания, терористични атаки, продължително боледуване и операционни намеси, всички изискващи оценка и рехабилитация.

Педиатрична неврология – включва занимания с  развитието на децата, съчетаване на диагностична и терапевтична рехабилитация, ориентирани за деца на възраст между 0-18 години. Деца с различни проблеми в развитието например двигателни заболявания, фини моторни нарушения, комуникациони и езикови проблеми, както и вродени или придобити неврологични дефицити – всички се възползват от тази услуга.
Невро-педиатрите лекуват от простата доброкачествена хипотония, до по-сложните случаи на трайна загуба на трудоспособност като при ЦП (церебрална парализа) и спина бифида, както и други нарушенията в развитието. Ранната диагноза и лично адаптирано подходящо лечение увеличава шансовете за бързо възстановяване.

Посттравматично отделение- тази амбулаторна единица е уникална по рода си израелската лечебна услуга.Функционира като мултидисциплинарна клиника, която е специализирана в невропсихологични оценка, лечение и проследяване на деца и юноши след мозъчни травми, причинени главно от автомобилни катастрофи или  премеждия при игра.