ВолароМед Медицински център

Медицинско лечение в Израел от световна класа

Урология

Пикочен мехур и простатата, Мъжката репродукция, Инконтиненция при жени

Уролозите осигуряват голямо разнообразие от  инвазивни диагностични и амбулаторни  лечебни процедури, включително:

Цистоскопия – включително и биопсия на пикочния мехур.
Авангардни техники, като например транс-ректален ултразвук за диагностика на проблеми с простатата.
Ултразвук с  Доплер за диагностика на съдови проблеми на репродуктивната система и факторите, причинили сексуалната дисфункция.

Уродинамична оценка на дисфункцията на пикочния мехур.

Урологични операции (лапароскопска, трансуретрална или отворена):

Простатектомия при доброкачествена  хиперплазия и / или злокачествени тумори на простатата.
Частична и / или цялостна  резекция на пикочния мехур при злокачествени заболявания.
Бъбречни и уретрални резекции.
Специални хирургични интервенции за възстановяване на сексуалната функция, безплодие, както и незадържане на урина(инконтиненция).
Хирургично и ултразвуково отстраняване на камъни в бъбреците(нефролитиаза).
Комбинация от интравезикално вливане на цитотоксични медикаменти и затопляне на пикочния мехур до 420C с микровълнова енергия (техниката Synergo).С тази нова технология се смята, че ще се постигнат по-добри резултати от интравезикалната химиотерапия.
Криотерапия е метод за замразяване на простатната жлеза, като се използват електроди, които осигуряват много ниски температури в простатата. Процедурата се извършва в рамките на локална или обща анестезия. Простатата се замразява и размразява няколко пъти по време на един лечебен сеанс. Чрез физичния ефект на замразяване и размразяване на простатната тъкан се постига пълна деструкция на патологични участъци в това число и малигнено трансформирани такива.
Криотерапия на бъбречни тумори се използва през последните 5 години, като  резултатите са много добри. В 92% от случаите туморите са напълно унищожени , без значими странични ефекти за пациентите.
Уникални урологични операции, предназначени за коригиране на различни вродени дефекти при децата се извършват от Детската урология.
Една съвременна техника е използване на радиоактивен йоден изотопен имплант в простатата, за лечение на простатен карцином също е на разположение. Тази техника позволява минимално намаление на качеството на живот на пациентите. Според резултатите от научни изследвания, този подход е добил  широка популярност в международен мащаб и неговата репутация е отлична.

Лапароскопска Уро-хирургия

Минимално инвазивните лапароскопски операции носят предимствата за пациента, включително намаляване на постоперативните болки, по-кратък болничен престой, по-бързо възстановяване и по-добър козметичен резултат. През последното десетилетие, лапароскопската хирургия се разпространява бързо в урологичната област.
Лапароскопия успешно се прилага за операция на надбъбречната жлеза и бъбреците (включително и в случаите на бъбречни тумори). Извършване на лапароскопска намеса, вместо отворена операция  върху  живи донори на бъбрек увеличава обществената готовност за донорство на бъбреци в световен мащаб. Реконструктивна операция на уретер и бъбречно легенче е приложима и ефективна.