ВолароМед Медицински център

Медицинско лечение в Израел от световна класа

Ортопедия

Скелет, Стави и Кости

Отдела на Ортопедичната хирургия лекува широк спектър от хирургически ортопедични проблеми: комплексни, ортопедични травматични увреждания; обратна хирургия, ставни заместващи операции ; хирургия на ръката; артроскопия хирургия, спортна медицина, лечение на крака и глезена заболявания и лечение на диабетно стъпало.
Травматологични  услуги за различни скелетни увреждания, се предлагат, въз основа на богат опит, включително случаи на фрактура на таза и на ацетабулума. Лечение за различни открити и закрити счупвания се извършва с помощта на усъвършенствани техники например интрамедуларни пирони. Някои от най-сложните начини на лечение са разработени тук в Израел, като техника Ilizaroff.

Ръка

Хирургия на ръката предвижда диагностика, лечение и корекция на множество травматични увреждания на ръката – счупвания, изкълчвания, травми на сухожилията и нервите, както и дегенеративни заболявания на ръката. Операции се извършват с цел възстановяване на функционирането на нервната система, трансплантация на сухожилие, преместване на сухожилие, имплантиране протези в ръката и др. Много често артроскопска хирургия се изпълнява за наранявания на китката и за освобождаване на карпалния тунел синдром.

Рамо

Операция на рамото, специализирана в артроскопска хирургия на рамото и осигурява диагностиката и лечението на различни проблеми в рамото:
Синдром на хроничното посегателство на рамото, включително и лечение, наблюдение и артроскопия;
Раменна нестабилност (повтарящи се раменни изкълчвания), заради раменна артроскопия;
Усложнени фрактури на костите на раменния пояс;
Атрофични изменения на рамото – общо раменно разместване;
Протетична съвместна подмяна на рамото.
Много от операциите се извършват с използване на съвременни микроскопични техники, като се поставя акцент върху намалената хоспитализация и ускореното възстановяване на пациента. По-голямата част от операциите се извършват амбулаторно.
Болка в рамото и ограничена подвижност на рамото, причинена от нараняване на сухожилията на рамото ротатор маншет (по принцип не са причинени от травма).
Раменна нестабилност, предимно сред младите хора, причинени от пълна или частична луксация на раменна става
Фрактура на рамото (в самата става), фрактури на ръката или рамото на самата кост
“Замразено рамо”: ограничена подвижност на рамото придружено с болка
Дегенерация и инфекции на раменна става

Методи на лечение

Специалистите по Рамо диагностицират и лекуват на широк кръг от проблеми.
При повечето проблеми с рамото не се налага хирургическа намеса и са третирани от многостранен план, който включва ръководен физически план на лечение, лекарства и инжекции.
Въпреки това, когато е необходимо, лекарят изпълнява артроскопска или отворена хирургия, за да се реши проблема. Хирургично извършените процедури включват:
1. Укрепване на повтарящи се размествания в рамото.
2. Възстановяване на пълна и частична сълзи на ротатор маншет сухожилия.
3. Debridement на поразените тъкани в случаи на удължен бурсит.
4. Частично или пълно заместване на раменна става, необходими в случай на тежък артрит, изкривяване или разрушени раменни фрактури.
5. Наместване на фрактури в раменната област.

Гръбначна хирургия

В отдела Гръбначна хирургия   се справят с широк кръг от проблеми при кърмачета, деца, юноши и възрастни, свързани с множество дисциплини.
Дегенеративни проблеми, свързани с податливостта към по-вертебрални дискове, влошаването на състоянието на ставите между гръбначния прешлен и стеснение на гръбначния канал са най-често срещаните заболявания.
Гръбначни изкривявания (сколиоза, кифоза), които обикновено се появяват по време на детството и са свързани с други заболявания е често срещано явление, но по-рядко.
Както във всички скелетни системи, гръбначния стълб е изложен на травма и туморни процеси. Тези и други проблеми, се приемат от Обратно звено

Методи на лечение

Гръбначните проблеми обикновено са лекувани с комбинация от физическа терапия, физиологични и медикаментозни препарати, и лечение в клиника. Малка част от пациентите  изискват хирургически интервенции, които се изпълняват в звеното.
Гръбначна операция и операция на гръбначния стълб включват:
Сколиозно изправяне.
Disc протеза трансплантации.
Резекция Подхлъзващ се диск.
Интер-гръбначен синтез.
Туморна резекция.
Процедурата използва перкутанни техники (в случаите на остеопорозните фрактури).
Фиксиране на вертебрални фрактури в резултат на произшествия.
Механични диск трансплантации.
Всички лекари работят в тясно сътрудничество с Институт “Физикална терапия и болки в клиниката, както и Imaging Units, което позволява на някои от най-модерните техники за изображения, включително рентгенови, ядрено-магнитен резонанс, Кънектикът, и нуклеарна медицина.

Стъпало и глезен

Специализираните звена за лечение на различни проблеми в Краката и глезените , включват и лечение на : плосък крак; правилна стойка, глезен, пета и  изкълчвания и счупвания, враснали нокти; диабетни крака, кератоза, гъбички и инфекции на краката

Бедро и колене

Болести на бедрото или коляното, повечето от които са напреднали дегенеративни увреждания, включително влошаване на хрущяла, обикновено изискват хирургическа намеса.

Методи на лечение

Хирургичната подмяна на коленете и други стави стана много честа практика. The patient begins to put weight on the joint the day after surgery and very quickly becomes mobile. Today, approximately 95% of first time joint replacement patients are satisfied with their surgery results. Due to recent technological and biological developments the longevity of transplants is increasing and today ranges between 15 – 20 years. In recent years, there has been a move to performing hip replacement using a reduced incision of approximately 5-6 cm.  This incision minimizes tissue damage and patients recuperate much more quickly, with some being discharged after only 5 days.

През изминалата година израелски екип извършва за първи път в света, неинвазивна компютърно ръководене за заместване на  бедрена става без да е необходимо намаляване на мускулите.

Ставна реконструктивна хирургия също се предоставя. Тази операция е насочена към млади хора с вродени или развитие на заболявания на ставите. Това не позволява дегенеративни промени, както и необходимостта от подмяна на бедрото или коляното на по-късен етап от живота.
Екип включително лекари, медицински сестри, социални работници, физически и ерготерапевти, започнват да работят с пациентите един месец преди операцията, целта е да се облекчи хоспитализацията. Тази система доказа своята ефективност за предотвратяване на излишни страхове и повишаване на удовлетвореността на пациентите.