ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Детска офталмологија

Третман на очни болести во детска возраст меѓу:
Вродени деформации и вродена катаракта
Трауматично катаракта
Имплантација на вътреочни леќи кај деца
Вродена глауком
Дијагностика и третман на вродени малформации очни – PHPV
Третман на амблиопия (“мрзливи око”)
Страбизъм (кривогледство) кај деца (вклучувајќи ботулинова хирургија)
Нистагъм
Семејна и генетска сублуксация на леќата-при Синдром на Марфан
Генетски очни болести – хромозоми аберации
Воспалителни и алергиски очни настани
Деформации на назолакрималния канал
Рефракционите аномалии кај деца (кратковидост – далекогледство – анизометропия)
Ретинобластом
Малформации на оптички нерв
Ретинопатија кај недоносени
Болести на очните капаци и орбитата
Намалено вид