ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Реуматологија

Главен мозок, ‘рбетниот мозок и периферни нерви

Неврохирурзите се специјалисти во третманот на болести на главниот мозок, ‘рбетниот мозок и периферната нервен систем кај деца и возрасни. Нашите професионално подготвени екипи се должни да опслужуваат пациентите со највисоките меѓународни стандарди, со користење на најсовремена опрема, технологија и истражување.

полето на работа вклучува голем број специјализирани услуги:

-Микрохирургия на мозочните тумори и тумори на черепот основа.
-Третман на сите видови на повреди на главата и ‘рбетниот мозок.
-Садови хирургија за аневризми и васкуларни малформации.
-Оперативни процедури на хипофизата, користат транссфеноидален пристап, само во едната ноздрите.
-Хирургија на сите сегменти на ‘рбетниот мозок: предни и задни пристапи кон отстранување на дискови хернии,’ рбетни транспланти, имплантати и други техники за лекување на остеопороза променети прешлени.
-Третман на тумори и дефекти на ‘рбетниот мозок и `рбетот.
-Ендоскопски хирургија ендоскопски аситирана мозокот операција – особено кај тумори на вентрикулите и лекување на хидроцефалия.
-Третман за хидроцефалия како се користат различни техники и апарати за шънтиране.
-Вградени на електроди за стимулирање на вагуса за третман на тешка епилепсија.
-Хирургија на периферни нерви и брахиален плексус.
-Функционална Реуматологија, особено за лекување на епилепсија.
-Сите видови детска Реуматологија

Хирургија на черепот основа

Еден добро изграден тим, вклучувајќи неврохирурзи, УНГ хирурзи и пластични хирурзи се комбинираат за да обезбедат оптимално лекување на пациенти со тумори и васкуларни лезии на черепот основа. Тимовите се познати по своето искуство во оваа тешка и предизвикувачка област и со извонредните достигнувања на операцијата.
Од посебен интерес се менингиомите на черепот основа, акустични невриноми, хипофизарни аденоми и аневризмите на преден и заден дел на мозочната циркулација на крвта.

Неврохирургична онкологија

Поблиска соработка со колеги од невроонкологията, неврорадиологията, и специјалисти за периферна невропатија и радиционната онкологија создадоа оваа најмногу сеопфатна и напреден систем за дијагностицирање и третман на пациенти со мозочни тумори. Признати во целиот свет, овие оддели се опремени со најмодерните технологии, вклучувајќи ги и интраоперативна компјутерска невронавигация, интраоперативен кортикален мапинг и интраоперативен нуклеарно-магнетна резонанца.
Израелските неврохирурзи отстрануваат оперативно глиоми некои експериментални клинички студии за третман на малигни глиоми. Израел е единствената земја надвор од САД нуди хемотерапија во крвен-мозочната бариера.

Невротравми Како последица на злополучната воена историја на Израел, е развиен огромно искуство во сите аспекти на хируршки, интензивна нега за лекување и рехабилитација на пациенти со церебрална краниоцеребрални повреда, вклучувајќи има долга традиција во клиничките студии во областа на невропротективните лекови.

Стереотактична и функционална Реуматологија

Оваа специјалност се занимава со операции, за подобрување на квалитетот на живот на пациентите кои страдаат од моторни нарушувања, хронични и невропатија болки,, спастицитет, периферни нервни нарушувања и епилепсија. Со високо опрема и соработка со експерти во секоја област, им овозможува на тимовите да обезбедат целосно лекување во оваа брзо растечка дисциплина.
Од особен интерес е хируршки третман на есенцијални тремор и Паркинсонова болест со длабока мозочна стимулација или радиофреквентна аблация.

Операции на ‘рбетот

Израелски експерти со искуство во сите делови на хирургија на ‘рбетот, вклучувајќи повреди од повреди, вродени дефекти, дегенеративни болести на’ рбетниот столб и тумори во ‘рбетниот мозок.

Ендоваскуларна Реуматологија

Постапките вклучуваат: емболизации на церебрална аневризма, артерио-венски малформации и фистули, тромболиза при акутен мозочен удар и стентиране на каротидните и мозочните артерии.