ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Најчесто поставувани прашања

1.Зошто Медицинскиот туризам е толку популарен?

Постојат многу причини, но oсновниот одговор е дека Медицинскиот туризам всушност е подобро решение за многу луѓе. Сé повеќе луѓе се подготвени да патуваат во странство, за да добијат третман што не можат да го добијат дома.
Можеби еден од најважните фактори во популарноста на Медицинскиот туризам е економскиот. Третманот во многу земји достигна многу високо ниво поради бирократија и трошоци за медицинско осигурување со цел за едно среќно население. Медицинскиот туризам нуди решение за многумина, бидејќи трошоците за лекување во многу земји се многу пониски од оние во САД и Европа ..
Медицинскиот туризам се промовира исто така и со брзата услуга на пациентите. Нема долги редици од пациенти кои чекаат да го добијат своето лекување поради преоптоварени и бавни здравствени системи. Многу од пациентите, едноставно не можат да чекаат со месеци за да ги добијат операциите кои им се потребни.
Пациенти со ретки и специфични болести избираат лекување надвор од земјата, бидејќи видот на нега и специфичноста на третманот не можат да се обезбедат дома.
Медицинскиот туризам е познат исто така и од туристички аспект. Далеку од домашните проблеми и стресот на работа, може да се покаже како предуслов за многу подобар и пријатен начин човек да рехабилитира по операција. Многумина ја сметаат за поудобна комбинацијата на овие две можности  специјализирани во медицинскиот третман и туристички пакети. Идеален партнер за комбинирање на овие две можности ќе најдете токму кај нас – ВолароМед и Израел.

2.Зашто разликите во цените  се толку големи?

Израелската економија е многу поволна во споредба со Америка и економијата во Европа. Платите и трошоците се многу различни, што ни овозможува да ви го понудиме најдобриот третман на пристапни цени.

3.Каква разлика во цените можам да очекувам во споредба на пример со Северна Америка и Европа?

Цената на вкупниот пакет, вклучувајќи ги медицинските третмани, хоспитализација, консултантски услуги, тестови и лекови, транспорт и сместување може да биде 30-60% пониска во споредба со цената само на постапката во Северна Америка и Европа.

4.Зошто треба да го изберам Израел, за да го добијам третманот што ми треба?

Израел е меѓународно призната земја, како еден од светските лидери во областа на медицината. Нашите лекари имаат меѓународно признание за иновации и откритија во областа на медицинските науки. Од сите страни на светот пациенти доаѓаат тука, бидејќи Израел го нуди највисоко ниво на западната медицина.


5.Можете ли да ми дадете некои информации за израелската култура и јазици?

Луѓето дошле во нашата земја од 86 различни земји, носејќи го со себе богатството од култура и јазици. Главните јазици се еврејскиот и арапскиот, но англискиот е многу раширен, а исто така и многу други јазици можат да се слушнат по улиците.

6.Колко дена пред медицинската процедура треба да бидам во Израел?

Во зависност од потребите на секој пациент одделно,но ќе биде споменато во нашите препораки. Во повеќето случаи еден ден или една недела пред самиот третман.


7.Колко дена по третманот можам да останам?

Можете да останете колку што сакате! Откако третманот е завршен, многу наши пациенти избираат да останат за да ги видат убавините на нашата земја.

8.Какви се Вашите болници? Какво е нивото на хигиена?

Нашите капацитети, се извонредни. ВолароМед гарантира дека нашите партнери се придржуваат на прифатените стандарди за чистота и услуги утврдени во Северна Америка и Европа. Нема листи на чекање и стручни медицински сестри ќе ве придружуваат за време на хоспитализацијата