ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Дерматологија

Заболувања на кожата (псоријаза) и БППП

Израелски Дерматолози работат во голем број специфични клиники и лаборатории, некои поврзани со чисто научни истражувања, други комбинирани истражување и клинички услуги за возрасни и деца.

Контактен дерматит:

Кожни тестувания за дијагностицирање и избор на третман кај пациенти со контактен дерматит и професионални дерматози. Одржуваат се истражувања за чувствителност на метали, алергија од козметички производи и методи за дијагностицирање на професионалните болести на кожата.

Псоријаза:

Во прилог на природните третмани во одморалиштата крај Мртвото Море, кои се светски познати и уникатен по својата природа, израелските медицински центри обезбедуваат актуелно третман на псоријаза. Разни специјални креми и мазила, а исто така и фототерапија: PUVA, тесни бета и ултравиолетови зраци.

Клиники за фототерапија:

Фототерапија на различни влакна заболувања кај децата со UV-B, PUVA и Фотодинамично (PDT) зрачење се на располагање.

Специјализирани клиники за лекување на кожни разявявания:

Амбулантско обезбеди третман на различни типови на кожни чиреви. Некои лековити техника се уникатни, како што се: личинкова биотерапия и вакуум терапија. Израелски Дерматолози се вклучени во истражување на класични и нови начини за заздравување на рани.

Mикрографски МЗ влада:

МЗ хирургија е посебна техника која се користи во случаи на комплициран базалноклетъчен и плоскоклетъчен карцином, како и при болест Bowen.

Дерматолошки онкологија:

Специјалност, наменета за дијагностицирање и лекување на малигни кожни тумори на пример меланом, кожен Т-клеточен лимфом и други. Експерти од оваа област се вклучени во истражувањата на нови начини на лекување на меланома како меланом вакцинација, на пример.

Клиники, третирани пигментирани кожни лезии:

Уникатно компјутерско следење на атипични молови кај пациенти со диспластични молови, пад и / или семејна историја за меланом, се покажа како најдобра мерка за контрола на неопластичните рецедив и дистрибуција на метастази