ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Пластична Хирургија

ВолароМед нуди корективни и естетска пластична хирургија

Пластични и естетски хирурзи се справи со реконструкцијата на вродени малформации, засечување и реконструкција на кожни тумори и лузни од изгореници, кожни присадки, враќање на хипертрофична лузни и келоиди, реконструкција на дојка по мастектомия
Краниофациални малформации: зајакот уста, вълча уста, деформации на ушите
Тумори: базалноклетъчен карцином и малигнени меланом

Естетската хирургија

Оваа професија е специјализирана за естетски третман на “дефекти” за подобрување изгледот на пациентите, со цел да се постигне подобар квалитет на живот. Добро познати и со искуство во различни области на пластична хирургија, екипите обезбедуваат на своите пациенти најбезбедните и повеќето професионалната средина за секое лекување. Мултидисциплинарни тим се состои од квалификувани професионалци кои се посветени на изучување и разбирањето на личните и психолошки потреби на секој пациент. Користење на современа опрема се обезбеди безбедна средина и постигнување најдобрите иновативни медицинска нега, што ги исполнува и надминува меѓународните стандарди.

Конвенционална и микро-васкуларниот хирургија

Проблеми, вклучувајќи структури во горниот екстремитет, вклучувајќи: коски, зглобови, мускули, сухожилия, нерви, крвни садови и кожата, се дијагностицирани и лекувани од специјалисти со огромни знаења и искуство. Овие лекари се обучени за извршување на сите макро и микро процедури, назначени да ги обноват снабдувањето со крв, да вратат сензорите и моторната функција на засегната рака, што е можно повеќе.
Нашите тимови користење на современи хируршки техники во светот за лекување на:
Фрактури на зглобот (на пример на дисталния радиус и на ладиевидната коска) со помош на специјализирани метални плочи, завртки и навртки
Реконструкција на лошо или незарастнали од минатото фрактури, со користење на алогенна коскена присадка
Нервните и тетивите повреди
Вродени (по раѓање) деформации, на пример: синот-и полидактилия, брахи-и макродактилия, синдром на Apert, и други
Дегенеративни промени во ‘рскавицата и коската, изградба зглобовите поради хронични дегенеративни заболувања (на пример, артритис).
Масивни повреда – реимплантация на ампутирани прстите преку враќање на скршена коска, прицврстување на прекинати нерви и повредени сухожилия, и реконструкцијата интегритетот на артерии и вени