ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Офталмологија

Oчи и видот патишта
Офталмолозите извршуваат некои клинички услуги како што се:

лекување на болести на рожницата и надворешни придатъци на окото

Рефракционите хирургија LASIK преку техника
Третман на тешки очни болести преку трансплантација на лимбичкиот матични клетки и амниотични мембрани
Mitomycin C, во форма на колир се користи за очни малигни заболувања
Вътреочни тумори, на пример увеална меланома, ретинобластом и вътреочен лимфом се лекуваат со хемотерапија интраокуларна.

Глауком

Тешка глауком, кои не можат да се совлада со лекови, се третира со современи хируршки методи, како и различни ласерски процедури.

Медицинска мрежницата

Со помош на Аргон-криптон, диоди ласерска и Visulas ласер, ретиналните специјалисти лекуваат:
Дегенеративни болести на макулата кај возрасни и деца
Фотодинамична терапија (ФДТ) за лекување на поврзана со возраста макулна дегенерација (ARMD).

Витреоретинална хирургија

Отстрани субретинални мембрани
Ретинектомия и транспозициониране на мрежницата
Мембранен пилинг
Комплексна ретинална хирургија за лекување на тешки случаи на ретинопатија кај недоносени, каде надеж за видот била изгубена

Офталмо Онкологија

Пациенти со меланом увеален се третираат главно со Ru-106 брахиотерапија преку енуклеация или локална резекция на туморот.
Ретинобластом кај деца се лекува во соработка со детски онколози. Многу од децата им треба локално адювантно третман со криотерапия, брахиотерапија или фотокоагулация со ласер. Овие современи методи придонесоа за брзото опаѓање на бројот на енуклеираните очи поради ретинобластом во последниве години.

Други вътреочни тумори кај возрасни и деца се пример метастатичен тумор на окото, интраокуларни хемангиоми, вътреочни лимфоми итн

Епибулбарните тумори исто така се третираат хируршки и медикаментозни.
Орбитални тумори и неоплазиите на очните капаци се лекуваат во соработка со окулопластични специјалисти.

Увеит

Пациентите кои страдаат од увеит со различна етиологија и други очни воспалителни болести се лекуваат во клиниката.

Окулопластика

Болести на орбитата, очните капаци и слъзната систем се третираат во соработка со пластични хирурзи, УНГ специјалисти, и максилофацијална хирурзи.

Катарактна хирургија

Отстранување на катаракта се врши со исклучително деликатни алатки и безшевни постапка на факоемулсификация.
Имплантација на најсовремените меки леќи
YAG ласер се користи за капсулотомия при секундарна катаракта.

Дијагностички лаборатории, вклучувајќи:

Проблеми со функционални тестови и електрофизиология
Очна имунолошки,
Очна ехография,
Офталмолошка прикажување
Сеопфатна офталмологија