ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Кардиологија

Ние нудиме третман на целиот спеkтър од болести на кардиоваскуларниот систем, извънболнична дијагностицирање и следење преку најмодерните дијагностички и интервенционални процедури, за возрасни, деца и доенчиња, вклучувајќи пред-и по-трансплантациската оценка и следење.

Интервенционална кардиологија

За разлика од срцевите хирурзи, кардиолози се експерти во сите форми на катетеризация со користење лаборатории, опремени со најсовремена дигитална опрема. Срцевата катетеризация служи како за дијагностицирање и така и за лековити цели.
При оваа постапка се става катетер во мал спротивно во препоните или предмишницата, како катетер потоа поминува низ крвниот сад, додека стигне до срцето. катетер може да се користи за дијагноза на срцеви болести, вклучувајќи коронарна болест и пороци на срцеви вентили, димензиите и функционалното состојба на срцето.
Евалуацијата се врши преку инјектирање на мали количини контрастот материја за извршување на коронарна ангиография-за одредување на степенот на оклузия на коронарните артерии. Информации за анатомски и физиолошки структура на коронарните артерии се добива со интраваскуларен Доплер и ултразвук (IVUS).
Срцева катетеризация се користи и за лекување на исхемична срцева болест на срцето во прилог со следните интервенционални процедури:

Балонна ангиопластика

Таа се врши за дилатация на тесен садови, дури и оние со најлошите и комплицирани лезии.

Имплантација на стентове од нерѓосувачки челик и нитинол
Вметнување на металниот мрежи кои го задржуваат дилатацията на садовите.
Стентове кои емитуваат различни лекови.
И стентове, покриени со органско компатибилни синтетички слоевите.

Радиоактивна брахиотерапија

Интраваскуларно излъчеизпускане спречува повторливи оклузии на третирани пред тоа преку дилатация, садови.

Насочена атеректомия и ротаблация
Оваа специјална техника отстранува комплицирани и наслаги од бигор лезии.

Балонна валвулопластика
проширување на тесен наслаги од бигор јаглерод диоксид со балонна техника.

Ендомиокардна биопсија

Ткивото примероци се земаат за дијагностицирање на болести на срцевиот мускул пред и по спроведување на срцева трансплантација за контрола на состојбата на срцевиот мускул.
Сите овие постапки се изведуваат како на одбрани пациенти и кај оние со остар коронарна синдром. Некои пациенти со акутен инфаркт на миокардот се лекуваат со дилатация на оклудираните артерии, за време на акутната фаза на ОМИ, но тоа зависи од многу фактори.
Над 20 000 интервенционални кардиологични процедури се изведуваат во Израел секоја година, од кои половината се со терапевтска насоченост. Сите процедури се изведуваат од високо тимови, составени од кардиолози, медицински сестри и техничари кои поддржуваат висок академско ниво и редовно подобрат клиничките знаење, за да останат во првите редови во оваа област.
Интервенции во педијатрија (види подолу за повеќе информации)

За дијагноза на срцеви заболувања во секоја возраст може да се стави срцева катетеризация, но се докажува дека во пракса младите ретко страдаат од оклузии на артериите од плочи со различна етиологија. Но вродена комуникација меѓу двете атријална не е невообичаен при раѓањето. Во случај да не се затвора спонтано, неопходна е хируршка интервенција, бидејќи овој проблем крши срцето активност. Во денешно време повеќето деца се лекуваат со затворање на атријална-септалния дефект со современи уреди, кои се поставуваат со многу помалку инвазивни процедура од отворениот срцева операција.

Срцева слабост и срцева трансплантација

Неколку оддели, лекување срцева слабост, се формирани во целата земја со цел да се создаде основа за Националната програма за срцева Трансплантација. Ова се активни центри кои нудат комплетна медицинска помош на пациенти со срцева слабост. Мултидисциплинарни тимови на експерти лекари, медицински сестри, диетолози и социјални работници даваат на пациенти широко покривање на нивните медицински потреби.
Повеќето програми се базираат главно на многу активно извънболнично следење и фиксните за дневни грижи, работат во текот на целата недела. Покрај тоа, пациентите можат да бидат хоспитализирани на одделот, забележани на кревет во интензивните кардиологични оддели кои се целосно опремени за хемодинамичен контрола на съсътоянието на пациентот. Оваа инфраструктура се покажа одлична за лекување на симптомите на пациентот и за подобрување на функцискиот капацитет и квалитетот на живот, продолжување на преживувањето и за пократок престој болница. Активната програма за срцева трансплантација во комбинација со целосно опремени модерно кардиологично простор, вклучувајќи најсовремените ехокардиографски апарати, електрофизиологични лаборатории, да обезбеди лекување и поддршка на илјадници пациенти со умерена до напредна срцева слабост.
Пациентите со опасни по живот срцева слабост и немаат контраиндикации, автоматски влегуваат во листата за трансплантација. На пациентите во најлоша состојба-оние кои бараат рачен поддршка (дефинирани како статус I во класификацијата UNOS) се хоспитализирани до извъшване на трансплантацијата. Поради недостигот на донатори на органи и сè поголемото се времето на чекање за трансплантација, неколку кардиологични оддели неодамна воведоа во својата програма за механичка “вештачко срце” како “мост кон трансплантација”. Овој уред помага работата на левата комора (LVAD) може да биде вграден во критична болни пациенти, за да живеат додека се најде донатор за трансплантација.
Стотици пациенти биле следени во Израел по срцева трансплантација. 10% од пациентите се на 21 година Возраст за време на трансплантација. Нашата просечна и долгорочна прогноза за времетраење на животаса споредливи со оние на Меѓународното друштво за срцева белодробна трансплантација (ISHLT). Многу од нашите пациенти се радуваат на добро здравје повеќе од 10 години по трансплантацијата, обновување нормално квалитет на живот и физички можности, паралелно со нормализирање на фракцијата на истуркан (филтри).

Ехокардиография

Инвазивни испитување на срцето со користење на различни современи алатки и повеќето современи ултразвучни апарати.
Ехокардиографско прегледи се вршат за проценка како на структурата, формата и функцијата на срцевиот мускул, така и на срцевите капак и големите садови.
Во итни случаи, на пример, тампонада (излева на крв во срцевиот вреќа), повреда на аортна и / или аортна дисекация, овој вид дијагностика може да спаси живот.
Транс-езофагеалната ехокардиография овозможува слика со висока резолуција на специфични области на срцето, како што митрална и аортна капак, увото на лево предсърдие, и двете атријална, на междупредсърдната пречка и големите кръвоноснисъдове. Таа обезбедува полесно воспоставување на Откритието, подобрена дијагностицирање и овозможува попрецизно лекување.
Повеќето истражувања се одржуваат во клинички ехокардиографски лаборатории. Над 50 000 процедури се изведуваат секоја година, околу 60% од кои се за амбулантско пациенти, 10% од нив-транс-езофагеална дијагностика кај возрасни.
Околу 10 000 се на деца, а над илјада прегледот се вршат на плодот кај бремени жени.

Во итни случаи, ехокардиографския преглед се врши во итни простор, трауматски простор, или оперативниот сала, за да се процени потребата и можноста за успех на вентилите операција за дијагностицирање на патолошки откритија кои предизвикуваат хемодинамична нестабилност итн

Манипулациятасе врши исто така во одделите за внатрешни болести, онкологија и Хематологија, интензивните оддели-срцева оживување, пулмологично, хируршки и нервозно-хируршки оддели.
Ехокардиографията овозможува проценка на која се наоѓа околу срцето течност (перикарден излева), оценка на вентилите протеза и левокамерната функција во итни случаи. Различни видови ехокардиографски истражувања вклучуваат трансторакална, транс-езофагеална и стрес-ехокардиография со добутамин, како и ехокардиография кај деца и на фетусот. Медицинскиот персонал се состои од искусни и високо квалификувани сонографисти. Целиот медицински персонал одржува високо ниво на практични и теоретски знаења.
Ние сме ангажирани во меѓународни клинички студии, достигайкиа високи резултати на клиничките истражувања и резултати. Нашите ехокардиографски оддели се меѓународно признати во областа на проценка на функцијата на срцето, вентили функција и патологија на гради дел на аортна.

Електрофизиология

Неколку електрофизиологични оддели функционираат во Израел, примаат пациенти насочени од сите болници, од соседните земји и во странство.
Електрофизиологични тестови можат определуваат природата на аритмија.
Одделите вршат електрофизиологични истражување на комплексни аритмии, и вршат аблация на абнормално прововодни патишта. Нашите резултати се многу успешни, а во повеќето случаи е постигнато целосно лек. Покрај тоа, одделот вграден пејсмејкери на пациенти со губење на свест или брадикардија и дефибрилатора кај пациенти по оживување.

Интензивни коронарна комори

При избор на лековити институција, човек треба да се увери дека дури и да се влоши неговата состојба ќе има интензивна нега и лекар на располагање.
Секое интензивно кардиологично простор во израелски болници киријата искусни медицински тимови составени од високо квалификувани кардиолози и техничари кои се поддржуваат од страна на искусни медицински сестри кои биле специјално обучени во третманот на итни срцеви проблеми.

Сите простории се опремени со најмодерните уреди за следење, лекување илјади пациенти кои страдаат од различни остри и тешки срцеви заболувања, како срцев удар или остар коронарна синдром. Кај овие пациенти главните грижи се за спречување на понатамошно оштетување на срцевиот мускул и навремено лекување на опасни по живот аритмии. Пациентите во интензивните кардиологични оддели постојано се следат на ЕКГ и ако е потребно им се обраќа посебно внимание. Пациентите биле третирани со најмногу модерната терапија, вклучувајќи примарна ангиопластика, интрааортна балонна контрапулсация и имплантација кардиовертор дефибрилатор. Пациенти со срцева слабост се подложени на строга контрола хемодинамичен, кој ви овозможува оптимално лекување. По стабилизација, пациентите се испраќаат дома или по оптимизација на медикаментозни третмани во интензивно кардиологично простор, се префрлени на одделот за вътршна медицина. Обука и рехабилитација на пациенти со срцев удар и остар коронарна синдром започнува во интензивна кардиологично простор, продолжува за време на болничкиот престој и откако пациентот е отпуштен. Пациентите добиваат инструкции за превенција, имено, како да се избегнат идни настани, како се држат до здрава диета, вежби и да се воздржат од пушење.