ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Детска Пластична хирургија

Детските пластични хирурзи реконструиран различни вродени дефекти кај децата, вклучувајќи:
Пукнатина на усните и непцето
Предвремено затварање на черепот коски
Големи вродени невуси
Хемангиоми и васкуларни дефекти
Вродени деформации на ушна школка

Некои стекнати дефекти како лузни од повреди и изгореници можат да бидат обновени.
Овие операции се сложени хируршки процедури, бараат микрохирургия, се протега ткива, за да ги обноват оштетените органи за враќање на коските, за пресадување на рскавица и коски, и др.
Мултидисциплинарни тимови функционираат со цел дијагностицирање и третман на деца со пукнатина на усните и непцето, или со други вродени дефекти на черепот и лицето коски. Пластични хирурзи, неврохирурзи, максилофацијална хирурзи, ортодонти, логопед, офталмолози и ерготерапевти, работат заедно со децата и нивните семејства, пред и по операција, со цел да се постигнат најдобри резултати.
Кога при дијагностицирање фетусот за време на бременост со ултразвук се открие фетусот со зајакот усната и дефекти во интегритетот на коскеното апетит, родителите се насочуваат за консултации. Експертите им се обезбедат сите информации во врска со влијанието на грешките на животот на нивното дете, и располагање моментно лекување. Зајакот усна е обично поправена пред возраста на шест месеци. На возраст 10-12 месеци, детето треба работење за реконструкција анатомски интегритет на расцеп на апетит. Кај некои деца може да се наметнат дополнителни хируршки процедури, како трансплантација на коскена цемент за стоматолошки цели и / или дополнителни интервенции на носот и носната преграда кои се вршат одложи.