ВолароМед Медицински центар

Медицински третман во Израел од светска класа

Контролни лабораториски тестови

ВолароМед Медицински центар врши комплетен медицински преглед, како неговата цел е да се откријат заболувања во раните фази на нивниот развој или да се откријат скриени форми на некоја болест. Раното на болеста се зголемува веројатноста за успешно нејзиниот третман.
Искусниот тим на лекари, заедно со помошниот персонал, врши серија истражувања, прегледи на сите основни органи и системи на пациентот. Прегледот трае околу 3 часа и се врши во тивка и мирна средина во соработка со българскоговорящ персонал.
Контролниот преглед вклучува:
Пополнување на детален медицински прашалник за да се документира претходната медицинска историја на пациентот
1. Сеопфатен медицински преглед
2. Клинички-лабораториски тестови – истражување на урина и анализа на крвта (повеќе од 20 параметри)
3. Крвниот крвен притисок.
4. Стресот ЕКГ – Eргометрия
5. Белодробни функционални тестови – спирометрия
6. Тестови за проверка на слухот – аудиометрия
7. Висина и тежина.
8. Се врши
истражување на гледачот систем, вклучувајќи острина на видот, боја вид, и мерење на вътреочно притисок.
9. X-ray грофот на градниот кош.
10. Собере консултација која ќе објасни резултатите од тестот, што се одржа со англоговорящ лекар
Дополнителни студии за жени:
Мамографија.
1. АГ консултации, ПАП тест.
2. Коскена дензитометрия.
Дополнителни, необврзувачки тестови:
Назначување на скринингови истражувања за нивоа на туморски маркери (пет) – повреден дијагностички тест.
1. Кардиологични истражувања, вклучувајќи срцева CT
2. Целосно испитување на имунолошкиот систем
3. Тестуване за различни алергени, латентна дигестивниот алергија, контакт алергија и други видови алергии.
4. Консултации со специјалист и преглед на възпроизводителната систем патолог се исто така на располагање.
5.Преглед на ендокриниот систем: присуство на клинички неизявен дијабетес, дебелина, метаболен синдром.
6. При целосна генетски тестуване можат да се најдат гените одговорни за наследни болести имунолошки, вклучувајќи ги и муковисцидоза (фиброкистична болест на панкреасот), ретардация на развојот, Синдром на кршливи X-хромозом, Синдром на Goshe, рак на дојка и рак на јајниците.

Во случај да се открие патолошка откритие во целокупниот медицински преглед, тогаш медицински специјалист е достапни за сите ваши медицински потреби.
Ако пациентот има потреба од совет, таа ќе биде извршена истиот ден, без одложување.